mastarium-mandale (8)

U Beogradu će se od 13. do 15. oktobra održati 6. Međunarodna konferencija Ekspresivne Art terapije i koučinga.

Ova stručna konferencija će okupiti stručnjake iz oblasti psihologe, psihijatare, socijalne radnike, pedagoge, art terapeute i praktičare, terapeute različitih modaliteta, umetnike i druge pomoćne profesije, kao i sve zainteresovane za ekspresivnu art terapiju, koji nam dolaze iz Izraela, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Turske, a u organizaciji Udruženja Praktičara Ekspresive Art Terapije i Koučinga.

„Kad god je bolest povezana sa gubitkom duše ,umetnost se spontano pojavljuje kao lek, lek za dušu“. – Šon MekNif

Pristup Art terapije možemo koristiti ne samo u individualnoj ili grupnoj psihoterapiji, već i u obrazovanju, koučingu, mentorstvu, konsultacijama, društvenim intervencijama, aktivnostima u zajednici, poslovnim veštinama i odnosima.

Tema ovogodišnje konferencije je „Meeting point – Connecting through Arts“- i inspirisana je idejom o susretu i zajednici uprkos vrednostima individualizma; po važnosti postojanja „drugog“ za naš opstanak, somatsko i mentalno zdravlje i blagostanje; idejom da ništa nije izolovano i da svi postojimo u sistemu i kao deo zajednice.


S obzirom da je ovo prva konferencija nakon pandemije, ona ovu temu još više potencira. Imaćemo 60 izlagača (18 on-line) iz 12 zemalja (Srbija, Hrvatska, Grčka, Slovenija, Izrael, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Makedonija, Mađarska, Nemačka, Egipat i Rumunija), uključujući: dr Avi Goren-Bar, dr Robert Landi, Enesa Mahić, dr Stelios Krasanakis, Brooke McNamara, Slađana Đorđević, dr Ronen Berger i Markus Scott-Alekander.Nadamo se da se vidimo tamo, uživo ili onlajn! Posetite www.meetingpointart.com za više informacija.

On-line raspored sa opisima svih radionica i predavanja i biografijama predavača možete pronaći ovde: RASPORED ONLINE

Raspored za program konferencije uživo možete pronaći ovde: RASPORED UŽIVO
NAGRAĐIVANJE!!! – za one najsrećnije organizatori su pripremlili 5×2 ulaznice za onlajn prisustvovanje konferenciji. Sve informacije možete naći na Facebook stranici Udruženja ili na Instagram profilu.

Srećno.


Srdačan pozdrav,

Beogradski tim za Ekspresivnu Art terapiju i koučing i dr Avi Goren-Bar

Leave a Reply