mastarium-mandale (8)

MENTORING ZA KREATIVCE

Maštarium mentoring sesije su namenjene kreativcima kojima je dosadilo da tapkaju u mestu i koji žele da napreduju. Rad je individualan tako da je sve prilagođeno vašim potrebama.

“Bavljenje bilo kojom umetnošću, bez obzira koliko dobro ili loše, je način da vaša duša raste. Zato stvarajte. “

– Kurt Vonegat

Znam kako vam je.

I ja sam se osećala preplavljeno, zaglavljeno, uplašeno, nefokusirano, nemotivnisano ili neinspirisano. Želela sam manje stresa, drame, mnoooogo manje odugovlačenja, a više zabave, vremena, uživanja, novca i slobode.

Dosadilo mi je da čekam da padne plafon i rešila sam da preuzmem svoj život u svoje ruke. Potražila sam pomoć mentora i prešla na sledeći nivo.

Sigurna sam da je dosadilo i vama da se osećate zaglavljeno i rešeni ste da nešto promenite u svom životu.

Prolaskom kroz mentorstvo osnažićete se da iskoračite, da promenite kvalitet vašeg života. Od vas će zavisiti kojom temom ćemo započeti našu saradnju i sva polja vašeg života će proći transformaciju, jer je sve povezano.

Da li znate o čemu pričam?

Da li i vi želite da promenite nešto, ali vam fali hrabrosti, snage, sigrnosti, znanja?
Da li mislite da je najzad došlo vreme da počnete taj projekat koji sad već predugo čeka u fioci?
Vreme je da raskinete sa izgovorima, odugovlačenjima, žalopojkama.
Da prihvatite svoju jedinstvenost, da izbrusite svoj dijamant.
Da iskoristite svoje iskustvo kao svoje gorivo, da pokrenete i pratite svoju kreativnu energiju.

Da najzad živite život koji želite da živite.

Lična promena

Vaša ličnost je vaš najveći dar i vaša najveća prepreka u kreativnom životu. Sve počinje i završava se sa samospoznajom.

Ona ne mora biti izrazito duhovna, ali jeste izrazito intimna. Vaša kreativnost dolazi iz vaše srži, centra vašeg bića. Što ste više upoznati i usklađeni sa sobom to vam je i pristupanje kreativnoj energiji i njeno korišćenje lakše (ili teže).

Ja sam tu da vam skrenem pažnju, da vam dam ogledalo koje prikazuje vašu autentičnost. Kako biste uvideli svoje prednosti i mane, strahove i nadanja, skrivene talente i darove. Sa znanjem i svesnošću o njima lakše ćete koračati kroz svoj život i svoje stvaralaštvo.

Promenom  svog načina razmišljanja, verovanja i delanja, promenićete svoj život, a to ne može da se prepriča, već mora da se doživi. Da osetite promenu na svojoj koži. Menjajući svoju ličnost postaćete svoja najkreativnija verzija. A lepota je u vašoj posebnosti i jedinstvenosti, te se i pristup u našem radu prilagođava vama, u skladu sa potrebama koje vi imate.

Ja sam tu da vas pridržavam za ruku dok ne uspostavite kontrolu nad volanom.

Organizacija kreativnog života

Možda nemate problem sa inspiracijom, ideje vam dolaze sa svih strana, ali zato imate utisak da se davite u njima, da ste potpuno neorganizovani i da ne znate gde i šta treba da uradite.

Svakom kreativcu dobro dođe malo organizacije.

S druge strane možda se ponekad osećate zaglavljeno i izgubljeno, i baš tada je dobro imati nekog ko vam pruža ruku da prevaziđete to stanje. Čime god da se bavite, vaša kreativnost se pretače na sva polja vašeg života.

Komunikacija

Možda je sve u redu u vaša četiri zida, ali kada treba da izađete van svoje sigurne zone naprosto se zaledite. Moj profesor je stalno govorio “Ja sam najbolji flautista na svetu u svom kupatilu”.

Ne možemo biti okrenuti samo sebi. Bitno je kako sebe i svoj rad prezentujemo spoljnom svetu.

Pošto je sve komunikacija, važno je da ona bude uspešna, da drugi čuju i vide ono što vi želite da oni čuju i vide o vama i vašem stvaralaštvu.

Ta komunikacija se može odnositi na sastanake, prezentacije, bilo kakve javne nastupe, networking, rad sa saradnicima, kolegama, partnerima, e-mail prepiske i slično. Prihvatanje svoje kreativnosti i svest o sebi, stvoriće od vas vrsnog komunikatora i stvaraoca.

Stvaranje ličnog brenda

Nekada je lako stvarati dela, ali nije lako stvarati biznis. Naročito ako imate uverenje da se od umetnosti ne može živeti.

U toku mentorskog rada zajedno postvaljamo ideju vašeg biznisa na noge. Stvoramo biznis koji odgovara vašim potrebama, željama, vrednostima, verovanjima. Kreiramo brend koji ste VI, a ne neko drugi po principu šablona. Cilj koji dostižemo zajedno je posao koji vas ispunjava zadovoljstvom i koji vam donosi finansijsku nezavisnost i slobodu.

Novac je neodvojivi deo slobodnog i kreativnog života. Kada zarađujete radeći ono što volite tada se vaša dela i energija prepliću i nastaje magija. Imate biznis, život i stil života koji želite. Zato se bavimo uverenjima u pogledu novca, kao i vezom između umetnosti i novca.

Kako funkcionišu sesije?

Sve sesije su online prilagođene vašim potrebama i željama. Radimo na temama koje su vama važne i ostvarujemo ciljeve koji vas vode ka onom krajnjem cilju a to je da živite život vredan življenja.

Kreiamo uverenja, kreativne procedure rada kao i radne navike koje vas inspirišu, pokreću i motivišu za napredak u svim poljima života.

Pokrenite se, zakoračite, poslušajte, zaigrajte i prihvatite da sami biramo svoja životna iskustva.

A najbolje vreme da nešto promenite je SADA!

Maštarium proizvodi

mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi
Art journaling
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork (1)
Prodavnica
mastarium-dusha-umetnost-blokade-kreativnost-sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artgift
Pokloni
mastarium-dusha-umetnost-blokade-kreativnost-sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artgift
Pokloni
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi
Art journaling
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork (1)
Prodavnica

Putovanje heroja sa Bojanom Pražić

Ovog puta u goste nam je došla Bojana Pražić, po obrazovanju arhitekta, po rođenju kreativac i multipotencijalista, a pričale smo o tome kako se živi kreativnost kroz strukturu i akciju.

Pročitaj

Gde naći inspiraciju

Inspiracija je svuda oko nas. Nekad se lagano prikrada. Nekad vas zaskoči na sred ulice, a nekad vam samo očeše rame i projuri pored, pa morate da dograbite bilo šta da je zapišete ili snimite, da ne zaboravite jer možda neće hteti da ostane još koji minut.

Pročitaj

Art Journaling

Art journaling je proces prenošenja misli i emocija na papir putem slika (i reči), a za mene predstavlja alatku za kreativno samoistraživanje.

Pročitaj

Upoznajte sebe kroz vođenje dnevnika

Briga o sebi je usko povezana sa kreativnošću i protokom naše kreativne energije. Skoro sve što radimo u cilju brige o sebi je povezano sa našim psihičkim, fizičkim i duhovnim stanjem. Ono što je meni dosta pomoglo da napredujem na svim životnim poljima, je pisanje.

Pročitaj