mastarium-mandale (8)

MENTORING ZA KREATIVCE

Maštarium mentoring sesije su namenjene kreativcima kojima je dosadilo da tapkaju u mestu i koji žele da napreduju. Rad je individualan tako da je sve prilagođeno vašim potrebama.

“Bavljenje bilo kojom umetnošću, bez obzira koliko dobro ili loše, je način da vaša duša raste. Zato stvarajte. “

– Kurt Vonegat

Znam kako vam je.

I ja sam se osećala preplavljeno, zaglavljeno, uplašeno, nefokusirano, nemotivnisano ili neinspirisano. Želela sam manje stresa, drame, mnoooogo manje odugovlačenja, a više zabave, vremena, uživanja, novca i slobode.

Dosadilo mi je da čekam da padne plafon i rešila sam da preuzmem svoj život u svoje ruke. Potražila sam pomoć mentora i prešla na sledeći nivo.

Sigurna sam da je dosadilo i vama da se osećate zaglavljeno i rešeni ste da nešto promenite u svom životu.

Prolaskom kroz mentorstvo osnažićete se da iskoračite, da promenite kvalitet vašeg života. Od vas će zavisiti kojom temom ćemo započeti našu saradnju i sva polja vašeg života će proći transformaciju, jer je sve povezano.

Da li znate o čemu pričam?

Da li i vi želite da promenite nešto, ali vam fali hrabrosti, snage, sigrnosti, znanja?
Da li mislite da je najzad došlo vreme da počnete taj projekat koji sad već predugo čeka u fioci?
Vreme je da raskinete sa izgovorima, odugovlačenjima, žalopojkama.
Da prihvatite svoju jedinstvenost, da izbrusite svoj dijamant.
Da iskoristite svoje iskustvo kao svoje gorivo, da pokrenete i pratite svoju kreativnu energiju.

Da najzad živite život koji želite da živite.

Lična promena

Vaša ličnost je vaš najveći dar i vaša najveća prepreka u kreativnom životu. Sve počinje i završava se sa samospoznajom.

Ona ne mora biti izrazito duhovna, ali jeste izrazito intimna. Vaša kreativnost dolazi iz vaše srži, centra vašeg bića. Što ste više upoznati i usklađeni sa sobom to vam je i pristupanje kreativnoj energiji i njeno korišćenje lakše (ili teže).

Ja sam tu da vam skrenem pažnju, da vam dam ogledalo koje prikazuje vašu autentičnost. Kako biste uvideli svoje prednosti i mane, strahove i nadanja, skrivene talente i darove. Sa znanjem i svesnošću o njima lakše ćete koračati kroz svoj život i svoje stvaralaštvo.

Promenom  svog načina razmišljanja, verovanja i delanja, promenićete svoj život, a to ne može da se prepriča, već mora da se doživi. Da osetite promenu na svojoj koži. Menjajući svoju ličnost postaćete svoja najkreativnija verzija. A lepota je u vašoj posebnosti i jedinstvenosti, te se i pristup u našem radu prilagođava vama, u skladu sa potrebama koje vi imate.

Ja sam tu da vas pridržavam za ruku dok ne uspostavite kontrolu nad volanom.

Organizacija kreativnog života

Možda nemate problem sa inspiracijom, ideje vam dolaze sa svih strana, ali zato imate utisak da se davite u njima, da ste potpuno neorganizovani i da ne znate gde i šta treba da uradite.

Svakom kreativcu dobro dođe malo organizacije.

S druge strane možda se ponekad osećate zaglavljeno i izgubljeno, i baš tada je dobro imati nekog ko vam pruža ruku da prevaziđete to stanje. Čime god da se bavite, vaša kreativnost se pretače na sva polja vašeg života.

Komunikacija

Možda je sve u redu u vaša četiri zida, ali kada treba da izađete van svoje sigurne zone naprosto se zaledite. Moj profesor je stalno govorio “Ja sam najbolji flautista na svetu u svom kupatilu”.

Ne možemo biti okrenuti samo sebi. Bitno je kako sebe i svoj rad prezentujemo spoljnom svetu.

Pošto je sve komunikacija, važno je da ona bude uspešna, da drugi čuju i vide ono što vi želite da oni čuju i vide o vama i vašem stvaralaštvu.

Ta komunikacija se može odnositi na sastanake, prezentacije, bilo kakve javne nastupe, networking, rad sa saradnicima, kolegama, partnerima, e-mail prepiske i slično. Prihvatanje svoje kreativnosti i svest o sebi, stvoriće od vas vrsnog komunikatora i stvaraoca.

Stvaranje ličnog brenda

Nekada je lako stvarati dela, ali nije lako stvarati biznis. Naročito ako imate uverenje da se od umetnosti ne može živeti.

U toku mentorskog rada zajedno postvaljamo ideju vašeg biznisa na noge. Stvoramo biznis koji odgovara vašim potrebama, željama, vrednostima, verovanjima. Kreiramo brend koji ste VI, a ne neko drugi po principu šablona. Cilj koji dostižemo zajedno je posao koji vas ispunjava zadovoljstvom i koji vam donosi finansijsku nezavisnost i slobodu.

Novac je neodvojivi deo slobodnog i kreativnog života. Kada zarađujete radeći ono što volite tada se vaša dela i energija prepliću i nastaje magija. Imate biznis, život i stil života koji želite. Zato se bavimo uverenjima u pogledu novca, kao i vezom između umetnosti i novca.

Kako funkcionišu sesije?

Sve sesije su online prilagođene vašim potrebama i željama. Radimo na temama koje su vama važne i ostvarujemo ciljeve koji vas vode ka onom krajnjem cilju a to je da živite život vredan življenja.

Kreiamo uverenja, kreativne procedure rada kao i radne navike koje vas inspirišu, pokreću i motivišu za napredak u svim poljima života.

Pokrenite se, zakoračite, poslušajte, zaigrajte i prihvatite da sami biramo svoja životna iskustva.

A najbolje vreme da nešto promenite je SADA!

Maštarium proizvodi

mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi
Art journaling
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork (1)
Prodavnica
mastarium-dusha-umetnost-blokade-kreativnost-sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artgift
Pokloni
mastarium-dusha-umetnost-blokade-kreativnost-sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artgift
Pokloni
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi
Art journaling
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork (1)
Prodavnica

Kreativnost i dečija perspektiva

A zamislite kako bi bilo sjajno kada biste ponovo mogli da gledate na život sa tim dečijim oduševeljenjem? Svaki dan bi bio magičan i kreativnost bi vam dolazila potpuno prirodno. Pa čak i ako nemate problem sa kanalisanjem kreativne energije, nije loše ponekad se uskladiti sa svojim Unutrašnjim detetom.

Pročitaj

Sastanak sa Unutrašnjim umetnikom

Rečima Džulije Kamerun, “Umetnički sastanak je vremenski period, možda dva sata nedeljno, koji izdvojite za sebe i posvetite negovanju vaše kreativne svesti, umetnika skrivenog u vama.
U svom osnovnom obliku, umetnički sastanak je izlet, igra koju planirate unapred i branite od svih uljeza. Nikoga ne pozivate na sastanak osim sebe i svog skrivenog umetnika. Poznatog još pod nazivom vaše kreativno dete.
Znači, bez ljubvnika, prijatelja, supružnika, dece, bez ikakve pratnje.”

Pročitaj

7 navika za kreativniji život

Bili mi svesni ili ne, stalno se vrtimo u istim krugovima, koji nam zapravo odmažu, ako nismo dovoljno svesni i pažljivi. Sjajna stvar je da navike možemo sami da promenimo kada shvatimo da nam ne čine. Caka je da se odučimo od starih, a u isto vreme da uvedemo nove.

Pročitaj

Emocije kao inspiracija

Motive upijam svuda, iz muzike, međuljudskih odnosa, veza, priča, prirode, baš svuda.

Ali se sve bazira na mojim emocijama koje mi te okolnosti i situacije bude.

Tako da, rekla bih da su moja inspiracija zapravo moje emocije.

Pročitaj