Stvarajte za sebe – oslobodite svoju kreativnost

Stvarajte.

Kao da vas niko ne gleda. Samo za sebe. Pustite da izađu svi snovi, svi strahovi, sve želje.

Zamislite da imate samo ovaj trenutak.

Samo sad.

Nema juče i nema sutra.


Šta biste radili?

Kako biste se osećali? Da li biste onda sebi dopustili da budete ko jeste, bez maski i bez uloga koje su vam nametnute i koje ponosno nosite?

“Opet lupetaš!”– kaže moj dragi Unutrašnji kritičar. (Družimo se vrlo intenzivno u poslednje vreme, i razmišljam da je krajnje vreme da joj dodelim neko ime.)

“Da li lupetam, ili samo dopuštam sebi da ne budem savršena?”– pitam se. 

Pišem za sebe.

Počela sam da pišem poruke sebi, da ne zaboravim zašto sam ovde i šta ustvari želim. Jer ja nisam titula koju nosim. Iza tog supruga, majka, sestra, drugarica, mentor, stvaralac…. se krije mnogo više.

Ja sam kreativna duša.

Vi ste kreativne duše.

Stvoreni smo da stvaramo.

Zamislite da ste crni luk, jedan sloj je vaše zvanje ili karijera. Sledeći sloj su vaše osobine. Sledeći su vaše veštine. Naredni sloj su vaša iskustva. A zatim slede emocije i u samom srcu- vrednosti.

Odvojite vreme za sebe i zapitajte se – Ko sam ja? Opustite se, par puta duboko udahnite i izdahnite i postavite sebi pitanje – Ko sam ja? Ponavljajte pitanje sve dok ne dobijete sve odgovore.

 Ne postoji pogrešan odgovor. – Ako želite zapišite odgovore

Inspirišite. 

Podelite svoja dela sa drugima.

Podelite svoje misli.

Osnažite nekog.

Možda neko baš čeka vašu priču, vaš primer da shvati da i ona/on može tako. Budite svoji, budite autentični, to će biti dovoljno da vas prepoznaju. 

Kreativnost se širi, što više dajemo, više je imamo.

Kada delite i inspirišete druge stvarate lančanu reakciju, gde će svako na koga ste uticali da proizvede svoju lančanu reakciju.

Dok ne učinimo svet šarenijim mestom za život. 

Pobedite svoje strahove. 

Usudite se. Znam nije lako. Tu je i Unutrašnji kritičar, i strahovi od svega i svačega. Ali niko ne traži da budete najbolji na setu.

Stvarajte za sebe. 

Stvarajte da biste sutra mogli da budete bolji, ne juče. 

Stvarajte da biste ostavili svoj trag u prostoru i vremenu. Stvarajte da biste se oslobodili od sebe, od drugih, i da oslobodite svoje potencijale.

Ali budite nežni prema sebi dok to radite. 


Ne sabotirajte sebe, da biste se  uklopili. Uklapanje kocke u oblik kruga je nemoguće bez nekih nasilnih metoda. Budite nežni. Prihvatite svoju kockastost (ili okruglost). 

Prihvatite svoju jedinstvenost i svoje talente. 

Pomozite svojem strahu da se primiri. On je tu da vas štiti, ali ne mora da vas štiti od vas samih. Nema potrebe da vas štiti od kreativnost.


Da li dozvoljavate sebi da stvarate? I da li vam kreativnost pomaže da budete ko zaista jeste? Podelite sa mnom vaše mišljenje na ovu temu putem komentara.


Srećno stvaranje.

Duša
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,