mastarium-mandale (8)

KNJIGA O MENI

ART JOURNALING

Godinama sam se bavila kreativnošću i njenim dobrobitima na moj život, ali sve se na kraju završavalo rečenicom “uzmi i uradi!”.
Zaključak je da nije dovoljno samo kontemplirati kreativnost (u čemu beskrajno uživam), već se moramo uroniti u stvaranje da bismo zaista spoznali njene blagodeti.
Tako je i zamišljen art-žurnaling program Knjiga o meni.

Art-žurnaling vam daje slobodu da stvarate šta god poželite, bez krutih pravila i ograničenja.

Nije vam potrebna neka posebna likovna sposobnost, talenat za crtanje i slikanje ili bilo šta više od puke radoznalosti i spremnosti na igru. Rad u art-žurnalu vas dublje povezuje sa samim sobom, dok nežno oslobađa vašu kreativnost, a naizgled deluje lako i bezazleno. Kao dečja igra.
I da ne zaboravim, art-žurnal je beskrajno zabavan!

Dobro došli u magični svet art-žurnala gde rad na sebi menjamo sa igrom za sebe.

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (6)

Ukoliko vas doziva, osetite da je sad pravi trenutak i spremni ste da uposlite ruke, pridružite mi se na putovanju.
U prirodi svaki kraj je novi početak. Smenjuju se plima i oseka, sezone, životni ciklusi…

Kraj gusenice je početak leptira.
Isto tako Vilin konjic se potpuno transformiše i postaje novo biće promenom životne okoline. Iz vode prelazi u svet insekata.
🐛🦋
Dugo sam osećala nelagodu pri pomisli na kraj. Izgledala mi je tako konačna i teskobna. Promenu sam videla kao kraj, a ne kao transformaciju. Napuštanje starog, onog što više nema svrhu za mene i ulazak u nešto novo, potrebno.

A rast je uvek zahtevao prilagođavanje.

Bilo to u svesnosti ili u broju cipela.
Kao što je nekad potrebno da se nove cipele razgaze, ne bi li postale udobne.
👠🥿🥾

Tako da ako se nalazite na raskršću, osetite da je vreme za nešto novo, krenite hrabro napred.
Možda sada izgleda strašno ili nesigurno, ali je to uvek samo ulazak u novo poglavlje života.
😌

Ako želite da svoju promenu iskusite kroz stvaranje, pridružite mi se u programu Knjiga o meni, u kojem ćemi nežno, kroz igru i art-žurnaling tranaformisati staro u novo.

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (1)

"Meni se sve to sviđa, ali nemam nikakvog likovnog talenta"

Ako ćemo iskreno, i ne treba vam. 🤭

Dovoljno je samo da umete četkicu ili olovku u ruke i da stvarate.
Kroz art-žurnaling ne stvaramo remek delo, ili sliku za zid.
Stvaramo za sebe.

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (2)

Kombinovanjem boja, umetničke slobode i reči sve se savršeno uklapa u izražavanje vaše autentičnosti. Vaš kreativni izraz, a samim tim i vaš glas, postaje „zvučniji”, sigurniji i jasniji.

Razvijate lagano svoj stil i spoznajete svoje preference, kako u kreativnosti, tako i u životu.

Dozvoljava vam da se prepustite stvaralačkom procesu bez bojazni kakav će biti finalni proizvod jer ne postoje pravila, zadaci, i veoma je intuitivan.

Art-žurnal vam pruža mogućnost da budete ko jeste, da budete ponosni početnik, znajući da je sve ovo deo eksperimentisanja i istraživanja.

Dozvoljava vam da proniknete u različite tehnike i medije, i da sasvim predano pratite svoju intuiciju, svoje unutrašnje vođstvo, stvarajući kako god želite.

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (7)

Ako želite da iskusite ovu lakoću stvaranja, ili ako ste već upoznati sa art-žurnalingom ali želite dublje da mu se posvetite, pridružite mi se u programu Knjiga o meni

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (8)

Art-žurnaling nosi poruku, istinu iz naše duše.
Jednostavni materijali koje koristimo rukama, otvaraju čulnu svest, emocionalno i kreativno istraživanje. Dečja spontanost, radoznalost, istraživanje i unutrašnja mudrost razvijaju se kroz izradu stranica u žurnalu.
Bez straha od greške, jurenja savršenog, kroz razne tehnike i art materijale.

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (9)

Mrljanje bojama i igranje je oslobađajuće.
Emocije su često neuredne, a i život. Ne možemo osloboditi bes, frustraciju ili strast na telefonu ili tabletu, kao što možemo žvrljanjem velikim debelim markerom ili bojom po papiru. Ne postoji ništa što miriše na bojice, takođe. Taj miris nam vraća detinju lakoću i razigranost, očaranost životom— jedno od glavnih ciljeva art-žurnalinga.
🙃

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (3)
Zato probajte nešto novo, odlučite se za drugačiji, kreativniji pristup i obogatite svoj život igrama i bojama. Ponesite svoju radoznalost i pridružite nam se. Art-žurnal je pouzdani saputnik i bezbedno mesto za izražavanje osećanja, želja i snova. Kompas na putovanju Unutra ka našem Kreativnom Ja.
art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (4)

U njemu možete da kanališete svoj unutrašnji svet u fizičku formu. Stranica postaje ogledalo za jasnije sagledavanje sebe. To je medij za slobodan razgovor sa samim sobom. Kada smo jasni sebi onda smo i jasniji u odnisu sa drugima o tome kako se osećate i razmišljate. Art-žurnal obogaćuje naš unutrašnji svet i pritom je beskrajno zabavan.
✨️✨️✨️

art-journaling-knjiga-o-meni-dusa-dusha-mastarium-umetnost-art-terapija-zurnaling (5)

Ako vas doziva, još uvek možete da nam se pridružite u programu Knjiga o meni

Maštarium proizvodi

mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork-mentorstvo
Mentoring
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork (1)
Prodavnica
mastarium-dusha-umetnost-blokade-kreativnost-sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artgift
Pokloni
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork-mentorstvo
Mentoring
mastarium-dusha-umetnost-blokade-kreativnost-sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artgift
Pokloni
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi
Art journaling
mastarium-dusha-umetnost- blokade-kreativnost- sloboda-intuicija-mentoring-koucing-psihologija-art-terapija-ekspresivna-rad-na-sebi-artwork (1)
Prodavnica

Putovanje heroja sa Bojanom Pražić

Ovog puta u goste nam je došla Bojana Pražić, po obrazovanju arhitekta, po rođenju kreativac i multipotencijalista, a pričale smo o tome kako se živi kreativnost kroz strukturu i akciju.

Pročitaj

Gde naći inspiraciju

Inspiracija je svuda oko nas. Nekad se lagano prikrada. Nekad vas zaskoči na sred ulice, a nekad vam samo očeše rame i projuri pored, pa morate da dograbite bilo šta da je zapišete ili snimite, da ne zaboravite jer možda neće hteti da ostane još koji minut.

Pročitaj

Art Journaling

Art journaling je proces prenošenja misli i emocija na papir putem slika (i reči), a za mene predstavlja alatku za kreativno samoistraživanje.

Pročitaj

Upoznajte sebe kroz vođenje dnevnika

Briga o sebi je usko povezana sa kreativnošću i protokom naše kreativne energije. Skoro sve što radimo u cilju brige o sebi je povezano sa našim psihičkim, fizičkim i duhovnim stanjem. Ono što je meni dosta pomoglo da napredujem na svim životnim poljima, je pisanje.

Pročitaj